Starta företag med usel kreditvärdighet

Det finns många anledningar till varför man kan ha en usel kreditvärdighet. De flesta har gjort misstag som unga och om man har råkat göra misstag med sin ekonomi i unga år kan det tyvärr vara något som förföljer en resten av livet. För dig med riktigt dålig kreditvärdighet finns det ändå möjligheter och tillvägagångssätt för att du ska kunna förverkliga din dröm som företagare.

Få lån som nyföretagare

För att kunna starta upp en verksamhet är de flesta i behov av att ta ett lån. Oavsett om man är ett litet och nystartat företag eller ett stort och etablerat företag, kan behov av lån finnas. Har du haft oturen att dra på dig en dålig kreditvärdighet kan det vara svårt att få lån. Tyvärr är det många som sänker sin kreditvärdighet, framförallt i unga år, utan att tänka på konsekvenserna av det. En del kan råka göra det utan att förstå hur och andra kan ha varit tvungna av nöden att försaka sin kreditvärdighet. Det är något som kan förhindra när man som företagare vill ta ett lån. Hur går man tillväga då? Gör så här:

  • Ansök om lån utan UC. När du ansöker om ett lån kommer långivaren i många fall att ta en UC på dig. Varje UC sänker din kreditvärdighet, eftersom det tolkas som att du inte är kreditvärdig ju fler som registreras på dig. Därför kan du ansöka om lån utan UC med många förfrågningar så att du slipper att ytterligare en UC registreras i ditt namn.
  • Försök att förbättra din kreditvärdighet. Det finns många sätt som du kan förbättra din kreditvärdighet på och på nätet finns mallar och tips som du kan gå efter för att ta reda på hur långivarna tänker och resonerar kring dig som lånetagare. När du vet hur långivarna resonerar är det lättare att bli beviljad lån.
  • Ansök om lån med någon annan. I många fall ökar chansen att få lån om du ansöker ihop med någon annan. Ju fler ni är desto bättre.
  • Skaffa crowdfunding. Du kan annonsera ut vad dina planer är med ditt företag eller med din företagsidé på sociala medier och be utomstående att investera i dig och företaget. Har du tur finns det entusiastiska investerare som är villiga att satsa sina pengar på dig.
clubblog