Är du redo att starta eget företag?

Det är ett väldigt stort steg att gå från anställd till att starta eget företag. Helt plötsligt har du allt ansvar för om du kommer gå med vinst eller inte och har inte samma trygghet som en vanlig anställning. Därför är det viktigt att du verkligen är redo innan du säger upp dig och tar steget ut i ovissheten. Du bör till exempel ha klart för dig hur ditt personliga liv kommer påverkas. Kommer du och familjen klara av en mindre inkomst under en tid och vad händer om det inte går vägen? Det är viktigt att du är öppen med din partner om alla steg när det är dags att starta företag.

Bli inte för uppslukad av jobbet

När du startar eget är det enkelt att bli helt uppslukad av uppgiften. Att vara en entreprenör är en livsstil både på gott och ont. Även om du får räkna med att arbeta fler timmar än ett vanligt 9-5 jobb får du inte glömma bort att återhämta dig och spendera tid med nära och kära. Se till att ta några veckors semester varje år och spara ihop pengar som kan fungera som en buffert. Ingen blir en bättre företagare av att arbeta konstant utan umgänge eller återhämtning.

Var uthållig

Det är väldigt få företag som får en flygande start och går med vinst direkt. Det tar tid att etablera sig och skapa ett hållbart varumärke. Därför måste du våga tänka långsiktigt och inte vara rädd för att misslyckas. Faktum är att flera av dagens största företagare har en rad misslyckanden bakom sig. Det är så du lär dig och blir bättre. Ha en tydlig plan och se över hur länge du skulle kunna klara dig utan att gå plus i omsättningen. Ha också en back-up om saker och ting inte går som du har tänkt dig.

clubblog