Fördelar med att vara egenföretagare

Visst finns det nackdelar med att starta ett eget företag – den ekonomiska otryggheten och de många arbetstimmarna, för att nämna ett par – men det finns också många fördelar med att vara egenföretagare. Som tur är tycker många att fördelarna uppväger nackdelarna – annars skulle det ju inte finnas några entreprenörer i världen.

En viktig fördel är till exempel att man är sin egen chef. Det betyder bland annat att man kan styra sin arbetstid helt och hållet. Även om statistiken visar att egenföretagare arbetar mer än anställda, upplever de flesta egenföretagare ändå att de arbetar mindre sedan de startade eget och lämnade sin anställning. Det beror sannolikt just på denna frihet att själv kunna bestämma när man vill ta ledigt, när man vill åka på semester och när man väljer att jobba över några kvällar eller helger.

En annan stor fördel är att man själv bestämmer vilka regler som ska gälla på ens arbetsplats. Om man har en hund, och inte vill lämna den ensam hemma när man är på jobbet, kan man till exempel helt enkelt ta med sig den till jobbet. På samma sätt är det inget problem om förskolan är stängd en dag – då kan barnet helt enkelt följa med mamma eller pappa till jobbet under dagen. Oavsett vem som är chef är det dock fortfarande nödvändigt att ha en praktisk och smidig barnvagn för att få med sig allt som barnet behöver, samtidigt som vagnen inte tar upp för mycket plats på kontoret eller arbetsplatsen. Om man känner att denna beskrivning passar in på ens livsstil kan man till exempel spana in modellen Bugaboo Buffalo, som bland annat finns att köpa på Bigbaby.se. Ett annat alternativ till att ta med barnet till jobbet är självklart att man helt enkelt jobbar hemifrån den dagen, förutsatt att man inte driver en butik eller annan verksamhet som kräver att man är på plats.

Slutligen är en mycket viktig fördel med att driva ett eget företag att man tjänar pengar åt sig själv. Det ger en alldeles särskild tillfredsställelse för de flesta att veta att allt man gör under en arbetsdag inte går till att tjäna pengar åt någon annan, utan enbart till sig själv och sitt eget företag. Det är kanske det allra viktigaste fördelen.