Olika typer av teambuilding för de anställda

Ballonger med blå himmel

När man jobbar med ett större eller mindre team så är det viktigt att man ständigt jobbar med dynamiken i gruppen. Man kan säga att det är dynamiken som får en grupp att fungera väl, inte varje individs individuella insats. Man kan antingen åka på en utflykt tillsammans med sitt team, bjuda med dem på middag eller kanske ordna med en föreläsning. Det som dock visat sig vara mest effektivt är att låta teamet eller gruppen utföra olika moment tillsammans, som tävlingar eller att lösa gåtor. Detta är utvecklande samtidigt som roligt.

Om man ordnar temafester för sitt team så kan man ha maskerad eller något annat kul som tema. Man kan även ordna med vin eller ostprovning, eller varför inte en komponerad provning av både vin och ostar. Hyr in en expert och låt ditt team lära sig något nytt samtidigt som de har kul. Om du ordnar en särskilt fest så är dekoration viktigt. exempelvis snygga ballonger med tryck kan var ett alternativ, eller banderoller med tryck på. Det ger en helhetskänsla och ett intryck att någon verkligen ansträngt sig för de anställda.

Ballonger med blå himmel

När du ordnar en temafest så finns det några saker att tänka på. Dels så bör du skicka ut inbjudan i god tid. Folk har ofta mycket att göra och det är svårt att få ihop livspusslet ibland. Så skicka inbjudan i god tid och be alla svara på denna med information om de kan komma eller inte. Man kan göra en digital eller fysisk inbjudan,

Aktiviteter som inspirerar och bygger starka team

När man har ett team som inte fungerar så bra tillsammans så måste man gå till botten med var skon skaver. Ett sätt att göra detta på är att utsätta teamet för prövningar inom ett annat område än vad de vanligtvis jobbar inom. Man kan åka ut på ett äventyrsland likt fångarna på fortet och låta teamet lösa både fysiskt ansträngande och psykiskt krävande problem tillsammans. Avsluta med utvärdering för att se om det var givande.

Ett bord med händer

Om man har ett team som redan jobbar bra kan det också vara smart att jobba med teambuildning så att teamet blir ännu starkare tillsammans. Det här kan öka effektiviteten i arbetet och leda till bättre resultat än väntat. Dessutom kan det få de bra personerna att stanna på företaget.

Vissa företag har aktiviteter varje vecka, som till exempel innebandy träning, eller en grupp för de som gillar att löpa. Detta är ett bra sätt att skapa bättre arbetslag samtidigt som det skapar en mer hälsosam personal, och det kan påverka företagets resultat positivt. Att de anställda mår bra och har extra energi gör att de ibland jobbar bättre och mer på mindre tid än om de skulle vara trötta och lata. Sen finns det såklart en fördel med att hälsosamma människor är mer friska än de som inte motionerar.