Hur du hanterar stress som egenföretagare?

När du har startat ditt företag och allt är i sin ordning så är det många som tror att det hårda jobbet är över. Så är dock inte fallet. När du har kommit igång med ditt företag så bär du hela företagets möjliga framtid på dina axlar och det riskerar att orsaka mycket stor stress.

När du är egenföretagare så finns det ytterst sällan ”40-timmars-veckor”. En studie från 2013 påvisade att svenska egenföretagare arbetar i genomsnitt 49 timmar per vecka. Vilket översätts till att egenföretagare i genomsnitt arbetar en hel arbetsvecka mer än ”vanliga” arbetare.

Att ständigt känna stress och press om att leverera och låta hela företagets framtid vila på ens egna axlar är inte hälsosamt, någon dag så kommer kroppen och sinnet säga stopp. Det är vanligt att en egenföretagare arbetar i vanlig ordning och sedan när det ”vanliga” arbetet är klart så spenderar de flertalet timmar om att hantera eventuella fakturor eller liknande. Den här sajten hjälper företag som vill växa på alla möjliga sätt. Du har t.ex. möjligheten att låna pengar till företaget, sälja dina fakturor med mera för att ta ditt företag till nästa steg.

Lyssna på din kropp
Vanliga stressymptom är:

1 – Skakningar & upplevd ”darrighet”.
2 – Yrsel
3 – Dåligt minne.
4 – Huvudvärk & migrän
5 – Känslighet för ljud och ljus.

Det finns fler stressymptom men om du någonsin känner att det är något som inte stämmer i din kropp & själ så är det av yttersta vikt att du lyssnar på din kropp.

Genom att ta ett steg tillbaka och inte arbeta så hårt så kommer du att må betydligt bättre, det finns även professionell hjälp att söka när en har svårt med stress.

Inget i livet är viktigare än din hälsa och i det långa loppet så tjänar både du och ditt företag att du är frisk.