Att komma igång med sitt företag

När du väl har registrerat ditt företag och alla papper är klara så gäller det att komma igång med sitt företagande så att företaget får inkomster och du därmed en lön. En del personer driver sitt företag hemifrån, andra hyr kontor eller så har de kontoret på fickan. Det är olika hur företagare väljer att driva sitt företag, vilket till stor del också beror på vad företaget har för verksamhet.

Om du förväntas ta emot kunder, behöver ett kundlager eller om du kommer att ha anställda så behöver du en kontorslokal som du kan inreda så att de kan sköta företagets verksamhet. Du behöver inte börja med ett vräkigt kontor som du finansierar genom företagskrediter utan det går att börja med begagnade möbler tills företagets ekonomi har blivit stabil. Kontorslokaler går att hitta över hela landet, både stora som små men också lokaler som är anpassade efter olika verksamheter.

Ett gott råd är att börja smått med en liten kontorslokal där du har små kostnader för hyra och el. Det gäller i övrigt för allt annat också såsom telefonabonnemang, internet till kontoret och annat som du behöver. Börja smått och håll nere kostnaderna till ett minimum. För som ny företagare så kommer du att ha en hackig ekonomi en tid framåt och då gäller att de inkomster du får ska täcka de utgifter som företaget har.

Att komma igång med verksamheten

Du bör snabbt få igång verksamheten vilket innebär att du behöver kunder. Hur du ska hitta dessa kunder beror lite på vilket verksamhet som företaget har. Arbetar du med Internet så är hemsida, e-post och kanske lite rekommendationer på olika sidor en bra start. Har du tidigare arbetat inom branschen så kan du försöka nå gamla kontakter för att se om de har något att erbjuda dig. Reklam är ett annat sätt att nå ut till nya kunder och fungerar både för tjänster och för varor. Tjänster kan du annonsera ut i dagstidningar eller på billigare annonssajter. Varor fungerar också i tidningar, men kan bli ganska kostsamt om du ska nå ut till många.

Sök nya arbeten på rekommendationer

Försök att erhålla en rekommendationstext från dina kunder som du kan publicera på företagets hemsida. Du kan också fråga dina nya kunder om de kan rekommendera något företag som du kan vända dig till med dina tjänster eller produkter. Glöm heller inte bort att vårda dina kunder genom att återkommande höra av dig för att höra att allt är till belåtenhet. Det är ofta vid sådana tillfällen som det kan öppnas upp merförsäljning till företagen.

Går det trögt att hitta egna kunder så kan du försöka komma i kontakt med liknande företag och se om det går att samarbeta. Kanske kan du bli konsult för ett större företag och på så sätt få en del säkra inkomster varje månad.